Pešić: Bjelica imao nemerljiv značaj za srpsku košarku; Danilović: Činio je druge boljima

Bivši košarkaš Crvene zvezde i reprezentativac Srbije objavio je na društvenim mrežama da je odlučio da završi profesionalnu karijeru.

„Nemanja treba da bude ponosan na sve što je uradio u svojoj karijeri. On nije samo imao fantastičnu karijeru, već je bio jedan od retkih koji je svojim načinom igre, menjao čitavu košarkašku igru. Veoma je značajan bio za stvaranje nove Zvezde, a njegov značaj za celokupan razvoj srpske košarke je nemerljiv. Pre svega mu želim dobro zdravlje i dobar izbor šta će raditi u budućnosti, sa željom da uvek ostane u košarci“, istakao je Pešić za sajt KSS.

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović izjavio je da je Bjelica bio neko ko druge igrače, na terenu i van njega, čini boljim.

„Nemanji na prvom mestu želim dobro zdravlje i puno uspeha nakon bogate košarkaške karijere. Na terenu i van njega, bio je neko ko druge čini boljim i od koga su saigrači već u ranoj fazi karijere mogli dosta toga da nauče. U ime Košarkaškog saveza Srbije, želim posebno da mu se zahvalim na doprinosu koji je našoj košarci dao kroz reprezentativne selekcije“, izjavio je Danilović za sajt KSS.

Bjelica je osim Zvezde nastupao i za Fenerbahče, Baskoniju, Minesotu, Sakramento, Majami i Golden Stejt.

(RTS)