Perkins odgovorio Jokiću: Menjaju se kriterijumi da bi osvojio MVP nagradu

Velika fama digla se posle komentara Kendrika Perkinsa da Nikola Jokić "pumpa" svoje brojke, jureći tripl-dablove, tako što sve manje šutira i okrenut je asistiranju saigračima.

Jokić je na to odgovorio ironično uz podsmeh "da je sveto istina".

U novoj epizodi emisije "ESPN First take", Perkins je pomenuo da se menjaju kriterijumi iz godine u godinu za određene igrače, navodeći primer Stiva Neša.

"Šta Nikola Jokić, Stiv Neš i Dirk Novicki imaju zajedničko? Proglašeni su za MVP-a, a nisu bili u top 10 po poenima. Kriterijumi se menjaju. Tokom 2006. godine, kada je Neš osvojio svoju drugu MVP nagradu, sa najboljim sastavom u ligi i pritom nisu bili na prvom mestu, Kobi je imao prosek od 31 poena. Kada pogledate taj Kobijev tim, koji je završio kao sedmi, pitam se kako su uspeli i dotle da dospu, kako onda on nije bio MVP? Menjaju se krijterijumi zbog određenih osoba kako bi opet dobile tu nagradu", istakao je šampion sa Boston seltiksima.

Perkins je postavio pitanje zašto je Jokiću dodeljena nagrada kad je Denver bio šesti, te se sada gleda prva pozicija kao glavni kriterijum za treće MVP priznanje u nizu za Srbina. 

"Nemojte mi reći da je siguran favorit jer je Denver prvi na Zapadu. Nisu bili prošle godine, bili su šesti. Zašto se za neke osobe menjaju kriterijumi, a za neke ne?", rekao je Perkins.
 

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike