Partizan kažnjen sa 5.000 evra zbog ubacivanja predmeta na teren protiv Makabija

„Crno-beli“ su u petak u Beogradu pobedili Makabi rezultatom 88:79, ali je zbog neprimerenog ponašanja usledila kazna evropskog klupskog takmičenja.

Partizan se oglasio saopštenjem u kojem je ponovo apelovao na navijače da ne čine ništa što bi klubu načinilo štetu.

„Istražne radnje i pregledanje snimaka kako bi se identifikovali vinovnici ovih ipak izolovanih incidenata su u toku. Istovremeno, Klub ovim putem apeluje na navijače da svu svoju energiju, ljubav i navijačku strast usmere isključivo na podršku igračima i treneru Partizana. Svim drugim radnjama, koje našem klubu mogu naneti finansijsku i reputacionu štetu nije mesto u Areni kada Partizan igra svoje utakmice kao domaćin“, navodi se u saopštenju Partizana.

„Uz sva razumevanja za pravdoljubivost navijača prilikom pojedinih situacija na terenu, iako je osećaj za pravdu često subjektivan, još jednom podsećamo da izazivanjem bilo kakvih incidenata, navijači ni na koji način ne pomažu svom klubu. Naprotiv, takvim činjenjem samo nanose štetu Partizan“, dodaju iz Partizana.

„Crno-beli“ su podsetili da je Evroliga propisala nulti stepen tolerancije za incidente.

„Karakteristična atmosfera u ‘crno-beloj’ Areni i gromoglasna podrška na kojoj našem klubu zavide kako na lokalu tako i širom sveta, ponos je Beograda i Srbije. Ovim putem, Klub moli sve neodgovorne pojedince da ne dozvoljavaju sebi da se slične stvari ponavljaju. Evroliga je odavno propisala nulti stepen tolerancije za incidente, a Partizan se tog pravila striktno pridržava. Zajedno činimo veliku ‘crno-belu’ porodicu! Hajde da je u svakom trenutku predstavljamo na najbolji mogući način“, zaključuje se u saopštenju Partizana.

(RTS)


Ostavite komentar