Partizan jedva do pobede u Zadru na drugom debiju Željka Obradovića

Posle gotovo tri decenije najtrofejniji evropski košarkaški trener ponovo je sa klupe predvodio svoj voljeni klub, a drugi debi i to rezultatski uspešan imao je u Zadru, u dvorani "Krešimir Ćosić".

Prva četvrtina zavrešena je rezultatom 21:21, a Partizan je poene postizao uglavnom na krilima najvećih pojačanja – Pantera i Lideja, dok su domaći poene pre svega pronalazili iz šuta za dva poena.

Ulaskom novog kapitena Zagorca i energičnog i prodornog Avramovića crno-beli prave seriju koja je u nekoliko navrata bila i dvocifrena, ali se na poluvreme otišlo sa 42:34 za Obradovićev tim.

Nastavak je doneo sličnu sliku, Partizan je kontrolisao meč i njegov rezultat, razigrao se mladi Trifunović, ali ipak hrvatska ekipa nije dozvolila gostima iz Beograda da se "odlepe", najviše zahvaljujući odličnom šutu za tri poena, pre svega Jordana. Pre ulaska u poslednju deonicu na semaforu je stajalo – 60:54.

Poslednji kvartal Zadrani otvaraju mnogo bolje, a na sedam minuta pre kraja dolaze na samo poen minusa – 62:61, onda na četiri minuta pre isteka vremena i do potpunog egala od 69:69.

Imao je domaći tim i nekoliko prilika da pređe u prednost, ali ih nije iskoristio, a zahvaljaujući preziznom Muru i probuđenom Panteru ipak rešio meč u svoju korist sa 78:73, za pobednički start nove sezone od koje se puno očekuje.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар