Partizan i Cedevita Olimpija kreću u borbu za finale ABA lige

Partizan je izbegao debakl protiv Studentskog centra, ta serija je prošlost i sigurno se brzo zaboravila. Prijala je kao otrežnjenje crno-belima posle nesrećnog ispadanja od Real Madrida, vrativši im fokus na regionalne obaveze.

Ni Cedevita Olimpija se nije „prošetala“, izbacili su FMP u trećem duelu na svom terenu. Domaćin u prvom duelu mora da ozbiljno shvati duela, da im se ne bi ponovio scenario sa Studentskim centrom i da ih ne bi koštalo ispadanja u polufinalu. Alen Omić igra možda i najbolju sezonu u karijeri, Jogi Ferel obožava duele sa Partizanom, iskustvo dodaju Zoran Dragić, Edo Murić i Marko jermeić, a mladalačku poletnost Karlo Matković i Amar Alibegović.

Duelu sa timom iz Ljubljane ove i prethodnih sezona često su bili vrlo izjednačeni i okončani neizvesnim završnicama. Toga je svetsan i Željko Obradović.

„Cedevita Olimpija je tim sa kojim smo u poslednje dve sezone igrali veoma izjednačene utakmice. Praktično, uvek su se te utakmice odlučivale u poslednjim posedima. To je dovoljno iskustvo da znamo šta nas očekuje. Izuzetno dobra ekipa, ali naravno naše ambicije su da u prvoj utakmici ostvarimo povoljan rezultat i da u Ljubljanu odemo sa zabeleženom pobedom i vođstvom u seriji. Cilj ostaje isti, a to je da se plasiramo u finale“, istakao je Obradović.

U dva duela u regularnoj sezoni, Partizan je bio polovičnog upeha. Susret u Ljubljani završen je pobedom Cedevita Olimpije 77:74 zahvaljujući preciznim slobodnim bacanjima Džoša Adamsa. Drugi duel u Beogradu imao je sličan scenario, samo sa srećnim krajem za Partizan, Egzum je sa linije penala doneo tirjumf crno-belima 76:73.

Ne treba da iznenadi ako ovaj meč uđe u dramu. Utakmica počinje u 19:30 časova u „Štark“ areni, a njen tok pratite iz časa u čas na našem portalu.

(RTS)


Ostavite komentar