Oklahoma nakon produžetka nadigrala Čikago – Pokuševski briljirao

Obe ekipe su u toku meča imale veliki broj uspona i padova u igri, iako su timovi tokom četvrtina dolazili i do dvocifrenih prednosti nisu uspeli da ih zadrže, pa je na svakoj pauzi rezultat bio u egalu.

Čikago je odlično ušao u meč, poenima iz tranzicije pre svega brzo su stigli do 12 poena prednosti na polovini prve deonice. Međutim nakon tajmauta domaćih, Oklahoma je pred svojom raspoloženom publikom uspela da anulira tu prednost do kraja četvrtine.

Do kraja poluvremena, obe ekipe su preokretale vođstvo u svoju prednost nekoliko puta ali nijedna nije uspela rezultatski da se odvoji.

Period drugog poluvremena pripao je Oklahomi. Ekipa Majka Dejnolta vodila je većim delom poslednje dve četvrtine, njihova prednost je varirala između pet i deset poena konstantno.

Da se Čikago neće predati mladoj ekipi Tandera bilo je jasno na pola poslednje deonice, kada je Demar Derozen preuzeo "dirigentsku palicu" i vodio napade svoje ekipe.

U produžetku u koji je ušao meč, Oklahoma je bila odlučniji rival ali imala i više sportske sreće koja joj je donela pobedu.

Gildžo-Aleksander nastavlja da briljira, ubacio je 30 poena, Bezli je dodao 17, a Aleksej Pokuševski 15 uz šest skokova.

U Čikagu, Demar Derozen postigao je 30 poena, dok je Lavin dodao 27

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike