Odbijena žalba Partizana, Zvezda i zvanično šampion

Iako se u zvaničnom saopštenju KLS, koje je potpisao direktor takmičenja Leon Deleon, navodi da su sudije previdele grešku u koracima koju je napravio Bili Beron pri postizanju pobedonosnog koša, žalba Partizana je odbijena.

"I pored evidentne greške sudija koja je imala presudan uticaj na krajnji rezultat, a imajući u vidu da se takmičenje u našoj ligi odvija prema Službenim pravilima igre FIBA, prema kojima propust koji su sudije napravile ne može biti razlog za poništenje utakmice (Odeljak C-Postupak protesta Službenih pravila igre FIBA posebno tačka C1) žalba KK Partizan se odbija i utakmica se registruje postignutim rezultatom", navodi se u saopštenju.

"Zbog negativne ocene za suđenje (2.0) na četvrtoj finalnoj utakmici plej-ofa sudije Belošević, Obrknežević i Nikolić se po automatizmu kažnjavaju sa po tri utakmice u tempu delegiranja, shodno čl.61 Ž 4 Propozicija takmičenja. Kazna se prenosi u sledeću sezonu", navodi se u saopštenju.

Pored toga, KK Partizan kažnjen je sa 108.000 dinara zbog zbog toga što je na teren bačen veliki broj sitnih tvrdih predmeta i dve petarde i što je u gledalištu zapaljena baklja.

Novčane kazne od 12.000 dinara dobili su košarkaši Partizana Novica Veličković i košarkaš Crvene zvezde Muhamed Faje, zbog dosuđenih tehničkih grešaka.

Na osnovu rezultatatskog plasmana u plej ofu i Super ligi Srbije ekipe su zauzele sledeća mesta:

1. KK Crvena zvezda MTS
2. KK Partizan NIS
3. KK FMP
4. KK Mega Bemaks
5. KK Borac
6. KK Dinamik
7. OKK Novi Pazar
8. KK Zlatibor
9. OKK Beograd
10. KK Tamiš
11. KK Sloboda
12. KK Dunav

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike