Obradović: Vraćamo se našem stilu igre

Košarkaši Partizana plasirali su se u polufinale ABA lige, pošto su u Beogradu u trećoj utakmici četvrtfinala savladali Studentski centar 112:83.

„Pre svega čestitam ekipi Studentskog centra na svemu prikazanom u ovoj seriji. Mi smo odigrali mnogo bolje nego u prve dve utakmice, vratili smo se načinu na koji smo igrali tokom većeg dela sezone, sa mnogo više asistencija i boljim šutem“, rekao je Obradović na konferenciji za medije.

Obradović se osvrnuo i fenomenalnu podršku, koju su igrači Partizana imali sa tribina.

„Moram posebno da istaknem navijače, 15 hiljada ljudi je došlo da nas bodri. To stalno pričam igračima, da ovo što će doživeti ovde neće nikad više, ako se i kad se odluče da odu. Navijači su tu i kad ide i kad je teško i to je ogromna stvar za sve nas“, naveo je Obradović.

Partizan će u polufinalu plej-ofa ABA lige igrati protiv Cedevita Olimpije.

„Nadam se da ćemo biti spremni za Cedevita Olimpiju, oni su se pokazali kao jako nezgodan rival i moramo da budemo na visokom nivou. Nadam se da će serija početi u nedelju, zbog dešavanja u našoj zemlji, a druga utakmica čujem da će biti već u utorak jer i oni imaju nekih problema sa dvoranom. Ali to je normalan ritam za plej-of“, dodao je Obradović.

O debitantu u ABA ligi Savi Drezgiću Obradović je rekao da može da bude dobar košarkaš.

„Drago mi je da je dobio priliku, ali nisam ga uveo da bi dao poene, već da bi osetio ekipu i atmosferu. Njegovo prirodno okruženje je sa njegovom generacijom, ali će sledeće sezone ići sa nama na pripreme, pa ćemo videti, verujem da ima kvalitet za nivo prvo ABA lige, a zatim i Evrolige“, naveo je trener Partizana.

Na pitanje da li zna da li će Partizan igrati domaću ligu, Obradović je rekao da ne zna.

„Nemam pojma. Bavim se samo ABA ligom i prvom sledećom utakmicom. Kad se završi ABA liga, možemo da pričamo o tome“, rekao je Obradović.

Trener Partizana je rekao da oporavak Alekse Avramovića teče dobro, ali da se ne zna kada bi plejmejker „crno-belih“ mogao da se vrati na teren. „Protivnik sam da se igrač vraća pre vremena. Oporavak teče dobro, videćemo da li će moći da nam pomogne u seriji protiv Cedevita Olimpije“, zaključio je Obradović.

(RTS)


Ostavite komentar