Obradović pred Efes: Naneli ima problema sa ramenom

Košarkaši Partizana dočekaće u četvrtak u Begradu od 20.30 ekipu Efesa u 27. kolu Evrolige.

„Igramo protiv tima koji je sa novim trenerom. Imali su odlične rezultate u poslednje vreme, osim tog finala Kupa Turske u kojem su izgubili od Fenerbahčea. Očigledno je da su igrači dobili nove uloge. Čovek koji je glavni trener dugo je bio asistent i veruje igračima koji su dugo tu. U odnosu na prvu utakmicu, roster je promenjen, neki igrači su se oporavili i oni igraju veoma dobro. Njihov kvalitet je svima veoma dobro poznat“, rekao je Obradović na konferenciji za medije u Beogradu.

„Za nas je važno da smo okupili igrače u nedelju, da su se reprezentativci Srbije priključili danas. Odradili su jedan trening, to je nešto što je za nas bilo bitno. Radili su na veoma dobar način, prilično posvećeni i sa željom da odigramo dobro utakmicu“, dodao je trener Partizana.

On je otkrio da Džejms Naneli i Tristan Vukčević imaju problema sa povredama.

„Džejms ima problem sa ramenom, to je povreda iz finala Kupa. Tristan nije trenirao danas, pošto je osetio bol u kolenu. Videćemo sutra kakva će situacija biti i da li će moći da pomogne ekipi“, rekao je Obradović.

Trener Partizana je pozvao navijače da u velikom broju dođu na meč sa Efesom.

„Navijači Partizana su poznati po tome da će uvek dati podršku. Moram da iskoristim priliku da ih zamolim da podrže tim i igrače i da mi iz te energije, iz onoga što daju timu, dođemo do dobrih rezultata. Ovaj klub postoji i takav je kakav je zahvaljujući njima. Svi mi ostali smo prolazni, dolaziće novi ljudi, ali ono što je snaga Partizana – to su ovi ljudi. Svi smo mi zamenljivi i ovaj klub će da postoji i bez nas, ali oni su ta snaga, jer su najbolji navijači na svetu“, zaključio je Obradović.

Partizan se nalazi na 11. mestu na tabeli Evrolige sa 12 pobeda i 14 poraza, dok je Efes na 14. poziciji sa skorom 11/15.

(RTS)