Obradović: Ključno je da Baskonija ne ubacuje šuteve u velikim procentima, Ledej još uvek u SAD

Partizan u utorak od 20.30 dočekuje Baskoniju u 30. kolu Evrolige, a dva dana kasnije u istom terminu u „Štark areni“ gostuje i lider Real Madrid.

„Naredne tri utakmice igramo kod nas u Beogradu, nema putovanja, to je dobra stvar. Znamo koliko su nam te utakmice važne, još uvek imamo šanse da budemo među prvih 10 ekipa. Pokušaćemo sa iskustvom iz prve utakmice protiv njih da se pripremimo“, rekao je Obradović na početku obraćanja novinarima. 

Posebno je apostrofirao dalekometne šuteve ekipe koju sa klupe predvodi Duško Ivanović.

„Znamo da je to tim koji šutira izvanredno za tri poena. Sem jednog igrača na poziciji pet, svi ostali su sposobni da šutiraju za tri. Da ne pričamo o Hauardu koji je na jednoj utakmici protiv Barselone šutirao 22 puta za tri poena, sam jedan igrač“, napomenuo je Obradović. 

Svestan je trener Partizana da Hauard nije jedini koji često šutira za tri poena. 

„Prosek uzetih šuteva Baskonije za tri je preko 30, ponekad ide i preko 40. Ključ utakmice je da ne ubacuju u velikim procentima šuteve za tri poena i da sprečimo ofanzivni skok njihovih visokih igrača koji su izuzetno agresivni“, objasnio je trener Partizana.

Obradović je rekao da je Zek Ledej i dalje u Sjedinjenim Američkim Državama posle smrti oca, ali nije decidirano rekao da hoće ili da neće igrati u utorak uveče.

(RTS)


Ostavite komentar