Obradović: Imamo ozbiljan projekat za naredne godine, ovi momvi vole da igraju za Partizan

Željko Obradović veruje da Partizan i Crvena zvezda imaju kvalitet i ozbiljne projekte za naredne godine.

"Priča se o formatu, hoće li biti više klubova nego što je sad. To ne znam, međutim, verujem da Crvena zvezda i Partizan imaju kvalitet, jer ovo nije samo za ovu sezonu. Imamo ozbiljan projekat za naredne godine. Evroliga bi trebalo da razmisli o tome. Svi smo se obradovali zbog toga kako su organizovani derbiji. Ovo je primer. Nadam se da ćemo nastaviti, bez obzira koju ligu igramo", naglasio je Obradović.

Kaže da je od prvog dana kada je predstavljen kao trener Partizana želeo da bude pozitivan i sa velikim poštovanjem prema svim ljudima, uključujući Crvenu zvezdu i njene navijače, čelnike, trenere i igrače.

Osvrnuo se trener crno-belih na svoje igrače i njihove kvalitete.

"Tokom razgovara sa prijateljima i trenerima koji to prepoznaju, rekli su mi da će vrednost ovih igrača rasti narednog leta. Dakle, pitanje je kako zadržati neke od njih. Siguran sam da ćemo ponovo imati veoma dobar tim. Znam da ovi momci mnogo vole da igraju za Partizan. Nije samo novac u životu ono što svakog pokreće. Svako od nas mora da pronađe motiv u sebi da zna šta hoće od života", istakao je Obradović.

Smatra da je mnogo razloga da veruje da će Partizan biti stalni učesnik Evrolige.

"Znate šta je za mene posebno? To što ljudi verovatno zaboravljaju da je Partizan najmlađi tim Evrolige. Nađite mi bilo koji drugi tim sa igračima kao što su Tristan, koji ima 19 godina, Madar 22, Trifunović 21, Smailagić 21, te Balša Koprivica 21 godinu. Ovo nema niko u Evroligi. Ti momci kod nas igraju, na šta sam veoma ponosan", zakljućio je Obradović.

Crno-beli večeras od 19 sati igraju protiv Žalgirisa u Kaunasu utakmicu 23. kola Evrolige.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike