Obradović: Dončić i Dražen imaju sličnosti

Slovenački reprezentativac, svakako najveći biser evropske košarke u ovom trenutku, karijeru će, po svemu sudeći, nastaviti u NBA ligi, koliko naredne sezone.

Ono što se košarkaškim stručnjacima najviše dopada kod momka rođenog 1999. godine, jeste to što igra kao da ima decenije iskustva. 

"Dončić se ne boji da igra pod pritiskom. Mlad je, a već igra treću sezonu u Evroligi, gde je odličan u svim segmentima igre i vrlo je inteligentan. Kako trenutno igra, izgleda kao da je tu već 15 godina", rekao je Željko Obradović za As.

Mnogi ga upoređuju sa legendarnim Draženom Petrovićem, koji je ostavio dubok trag u NBA ligi, gde je igrao za Portland i Nju Džersi. 

U NBA ligu, Dražen je otišao upravo iz Reala, za koji sada nastupa Dončić.

"Ima sličnosti sa Draženom Petrovićem. Obojica su zasijali vrlo mladi. Dončić vrlo dobro zna šta treba da uradi i promeni da bi bio tamo gde svi mislimo da treba da bude", rekao je Obradović.

Nedavno je, tradicionalno dobro obavešteni I-Es-Pi-En, objavio da će Dončić biti prvi pik na predstojećem draftu, i da će zaigrati u dresu Finiks Sansa.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike