Nikola Jokić, hvatač snova…

Najveća ljubav Nikolina pored košarke su konji. Od malih nogu odlazi na trke, a sada je u toj situaciji da ima i sopstvene konje.

Omiljeni je ljubimac centra Denver Nagetsa Nikole Jokića. U intervjima ne propušta da ga pomene, ne kao konja za trke, već kao prijatelja, a navijači Denvera već su naučili i šta njaviše voli da jede.

"Zove se "Dream catcher", u prevodu hvatač snova. Ko što Nikola hvata snove po Americi, tako kada dođe ovde sa svojim ljubimcem hvata snove po Somboru", kaže Branislav Jokić, Nikolin otac.

Usvom rodnom gradu srpski košarkaš ima još četiri konja, o kojima brine otac Branislav. Nikola ih viđa jednom godišnje tokom leta, kada dođe na dva meseca u Srbiju.

"Najveća ljubav Nikolina pored košarke su konji. Od malih nogu odlazi na trke, a sada je u toj situaciji da ima i sopstvene konje", dodao je Branislav.

Nikola je više puta američkim novinarima objašnjavao da je Sombor najlepši grad na svetu. Iako svetska zvezda, leti umesto Bahama bira Srbiju, ne dopušta da ga ponese slava i za njega je najlepši deo sezone kada je u rodnom gradu.

Nakon poteza koji sve češće završavaju u najboljih top deset, neverovatnih rezultata iz utakmice u utakmicu, ali i mogućnosti da zaigra u Ol-star meču, Jokiću će sve teže biti da ostane običan momak iz kraja.

Amerikanci ga već vide u meču "svih zvezda", a uz 50 odsto glasova publike za konačnu odluku se pitaju i predstavnici medija 25 posto i isto toliko sami igrači. Branislav kaže da Nikola ne razmišlja puno o tome, ali da bi to sigurno bila čast kako za njega, tako i za Srbiju.

 

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike