Ne želi da se vraća, D’Antoni obavestio Hjuston da menja sredinu

Ispadanje od LA Lejkersa u polufinalu plej-ofa Zapadne konferencije očigledno će ostaviti velike posledice u ekipi Hjuston roketsa.

Nakon poraza od 4-1, američki mediji nagovestili su da bi tandem Harden-Vestbruk mogao da se raspadne, ali će kako stvari stoje, prvi odlazak biti trenera Majka D’Antonija.

Kako javlja odlično informiasni Adrijan Vojnarovski, novinar I-Es-Pi-Ena, iskusni američki trener obavestio je vlasnika Hjustona Tilmana Fertitu, da neće trenirati ekipu u narednoj sezoni.

D’Antoniju je istekao ugovor na kraju ove sezone i ne želi da ga produži, već je u potragom za narednom sredinom.

"Sa dosta tuge, ali i zahvalnosti, moja supruga Lorel i ja saopštavamo da je naša avantura u Hjustonu završena i da smo u potrazi za novom poglavljem u životu. Vreme provedeno ovde jedno je od najlepših u našim životima. Ne mogu dovoljno da se zahvalim porodici Fertita, Darelu Moriju, osoblju i fantastičnim i posvećenim igračima koje sam imao privilegiju da treniram", rekao je iskusni trener.

"Hjuston je istorijska NBA franšiza, sa sjajnim navijačima i ponosni smo što smo mogli da budemo deo uspeha ovde u Hjustonu. Iz dubine srca, hvala Vam što se učinili da se osećamo kao deo Hjustona, uvek ćemo biti zahvalni", zaključio je u saopštenju Majk D’Antoni.

Odmah po saznanju da D’Antoni neće biti više trener Hjustona, počele su spekulacije ko bi mogao da ga nasledi i gde bi sam D’Antoni mogao da nastavi karijeru.

Navodi se da je Tajron Lu, pomoćnik u Klipersima i nekadašnji trener Klivlenda, kandidat broj jedan za klupu Hjustona, a nakon njega i drugi zamenik u Klipersima, Sem Kasel.

Mediji u SAD navode da je veoma moguće da D’Antoni karijeru nastavi u Filadelfiji, koja je nedavno otpustila Breta Brauna.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar