NBA uveo „embargo“ medijima do kraja turneje po Kini

Odluka je doneta dan pošto je novinarki Si-En-Ena Kristini Mekfarlan uskraćen odgovor na pitanje košarkašima Hjustona, Džejmsu Hardenu i Raselu Vestbruku, da prokomentarišu političku situaciju u Hongkongu i odnos sa NBA ligom.

"Timovi su stavljeni u nezgodnu poziciju dok su u inostranstvu i smatramo da ne bi bilo fer da se igračima postavljaju takva pitanja", navodi se u saopštenju NBA lige.

NBA se izvinio Mekfarlanovoj, portparol organizacije Majk Bas rekao je da "to nije način na koji NBA sarađuje sa medijima", ali je naknadno medijima ukinut pristup igračima dok su na turneji.

Lavinu je pokrenuo tvit dži-ema Hjustona Derila Morija, kojim je podržao prosteste u Hongkongu, posle čega je veliki broj kineskih kompanija odlučilo da prekine saradnju sa NBA.

U sveukupnu raspravu uključio se i predsedmnik SAD Donald Tramp, koji je pitanje sukoba Kine i NBA iskoristio za napad na trenere Stiva Kera i Grega Popoviča.

Bruklin i Lejskersi igraju u subotu uveče drugi meč u Kini, tačnije u Šendženu, dok je u prvoj utakmici u Šangaju slavio tim iz El-Eja 114:111.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike