Navijačima Zvezde zabranjen put u Milano na meč sa Olimpijom

Kako prenosi portal „milanotudej.it“, Zgaralja je saopštio da će ulaznicu za taj meč moći da kupe samo ljudi koji žive u pokrajini Lombardija, čiji je centar grad Milano. Time, kako se navodi, želi da spreči navijače Crvene zvezde iz ostatka Italije, Evrope i Srbije da kupe ulaznice i dođu da podrže ekipu Janisa Sferopulosa. 

„Iz mnogo razloga, kako bismo zaštitili javni red i bezbednost, doneli smo odluku koja odmah stupa na snagu, da se zabrani prodaja ulaznica za navijače Crvene zvezde iz Beograda i da mogućnost kupovine propusnica bude dozvoljena samo stanovnicima regiona Lombardija. Ulaznice će biti štampane samo uz lične podatke kupca“, rekao je Zgaralja, a prenosi pomenuti portal.

Zgaralja dodaje da je odluka doneta zbog straha od mogućih nereda van dvorane i u njoj jer su navijači Crvene zvezde u dugotrajnom sukobu sa pristalicama Rome, kojih ima širom Italije, pa čak i u samom gradu Milanu gde ogromna većina navija za Inter ili Milan.

Da podsetimo da se sem toga desio i nedavni odlazak nezadovoljnog Šabaza Nejpira iz Zvezde u Milano. Među navijačima crveno-belih je omražen zbog pristupa na terenu, nevoljnosti da se uklopi u ekipu i povratka u tim iz kog je došao na Mali Kalemegdan. U redovima Olimpije je i još jedan bivši član Zvezde Bili Beron, kao i Nikola Mirotić, deklasiran kao pristalica ovog kluba, koji je tokom leta bio na korak do prelaska u Partizan.

(RTS)


Ostavite komentar