Na nacionalnoj televiziji nastavljen „rat“, Kina sprema odmazdu NBA ligi

Bio je to samo tvit podrške protestima u Hongkongu, a zapravo je imao snagu rakete iako je brzo obrisan.

"Bori se za slobodu. Stani uz Hongkong", tvitovao je Mori.

Komesar najjače lige sveta Adam Silver više puta je isticao da nema nameru da sankcioniše Morija, u priču se uključio i Lebron Džejms, koji se vrlo brzo našao na udaru kritika.

Posle reakcija predsednika Sjedinjenih Džava Donalda Trampa, kao i niza problema sa kineskim kompanijama koje su sponzorisale NBA, u priču se uključila i nacionalna televizija Kine Si-Si-Ti-Vi.

Tokom jednog direktnog prenosa, Kineska centralna televizija, kako je puno ime, oštro je kritikovala Silvera i poručila da sprema "odmazdu".

"Silver je predstavio sebe kao borca za slobodu govora i to iskoristio kako bi zaštitio Morija, koji je pružio podršku nasilnim protestima u Hongkongu", navedeno je u prenosu na Si-Si-Ti-Viju.

Stručnjaci koji se pažljivije bave ovom temom više puta su ponovili da je Kina potrebnija NBA ligi, nego obrnuto, zbog čega se kineska televizija nije zaustavila samo na kritikama, već je prešla i na pretnje.

"On je ovime prekrdašio svaku meru i uvredio ljude u Kini, kako bi se dodvorio američkim političarima, izmislio i lagao samo kako bi naneo bol Kini i to mu se ne može oprostiti", navodi se i dodaje:

"Silver ima duple standarde, a Mori karakterne probleme. Njemu ćemo se osvetiti pre ili kasnije", zaključeno je u prenosu Si-Si-Ti-Vija.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike