Monako savladao Barselonu za treće mesto Evrolige

„Kneževi“ su utakmicu otvorili na isti način kao i protiv Olimpijakosa, od prvog napada bili su bolji rival na parketu. Čak sedmorica igrača upisala su se među strelce u prvoj deonici nakon koje je crveno-bela ekipa vodila sa 11 razlike.

Barselona je igrala loše u odbrani, što je Monako iskoristio i samo uvećavao prednost koja je na poluvremenu iznosila 16 poena, ekipa Saše Obradovića vodila je 44:28.

Španski tim je nešto bolje ušao u treću četvrtinu, skinuo je zaostatak na 10 poena, ali je Monako prekinuo taj nalet sa pet uzastopnih poena Blosomgejma.

Ekipa Saše Obradovića je posle toga uvećavala prednost, koja je u dva navrata iznosila i 21 poen, pa je bez problema osvojila treće mesto na završnom turniru najelitnijeg evropskog takmičenja.

U meču za treće mesto svi igrači Monaka uspisali su se među strelce, a najefikasniji je bio Metju Strazel sa 14 poena. Eli Okobo postigao je 10 poena, a Alfa Dijalo 10 poena uz šest skokova.

Donta Hal pobedi je doprineo sa devet poena i 11 skokova, Džordan Lojd sa devet poena i šest asistencija, a sa devet poena utakmicu je završio i Džeron Blosomgejm.

U ekipi Barselone najefikasniji je bio Nikola Mirotić sa 15 poena uz četiri ukradene lopte. Aleks Abrines postigao je devet poena, a Kajl Kjurik i Tomas Satoranski po sedam poena. Srpski košarkaš Nikola Kalinić proveo je na terenu 14 minuta, a za to vreme imao je učinak od četiri poena, dva skoka i dve asistencije.

U finalu od 19 časova igraju Olimpijakos i Real Madrid.

(RTS)


Ostavite komentar