Mijailović: Mačvan mora Partizanu da vrati 30.000 evra

Proces je potrajao godinama, da bi rešen u korist kluba iz Humske, a njegovu genezu obrazložio je Mijailović.

„Prilikom mog dolaska u Partizan, bivšim igračima, agencijama i zaposlenima u klubu se dugovalo između 5.000.000 i 6.000.000 evra. U tom trenutku Mačvanova potraživanja bila su oko 100.000 evra. Pregovarali smo, trećinu duga je oprostio, dok je ostatak trebalo da mu se isplati kroz četiri godine. Obično se u takvim situacijama definiše da se isplati ceo ostatak, ako kasnimo neke rate“, podsetio je predsednik Partizan Mozzart Beta tokom intervjua za „B92“.

Prema njegovim rečima problem je eskalirao u sezoni korone, kad nije bilo prihoda u klupskoj kasi.

„Kad smo ušli u problematičnu godinu i usled pandemije virusa korona nismo prodali nijednu kartu, gledajući kako da preživimo kao klub, Mačvan je tu situaciju koristio. Tad je tužio Partizan za 30.000 evra. Prošle godine posebna komisija pri Olimpijskom komitetu Srbije prošle godine donela je skandaloznu odluku na osnovu koje bi Mačvan trebalo da dobije oko 75.000 evra od Partizana. Presudu smo prihvatili, platili penal, ali sam tad odlučio da pokrenemo sudski postupak u Lozani, pred Međunarodnim sudom za sport. Platili smo i troškove procesa, a pre nekoliko dana je stigla presuda na osnovu koje će Mačvan morati da vrati Partizanu novac. Sve ukupno oko 30.000 evra. Tako smo pokazali da smo u pravu“, kaže prvi čovek KK Partizan.

„Postoje legende, poput Aleksandra Saše Pavlovića ili Predraga Drobnjaka koji su opraštali novac Partizanu. Nažalost, imali smo i slučajeve sa igračima kao što je Mačvan. Pokazalo se da je pravda na našoj strani, bez obzira na nakaradnu odluku komisije OKS. Sad će Mačvan morati da izvadi novac iz džepa i da plati tih oko 30.000 evra“, pojasnio je Ostoja Mijailović. 

(RTS)


Ostavite komentar