Micić za RTS: Srećan sam promenom, ispratio sam obe utakmice reprezentacije

Od povratka sa ol-star pauze, Milvoki baksi nižu pobede, a tako je bilo i u duelu sa Šarlot hornetsima, koje su ubedljivo pobedili sa 123:85.

I Hornetsi su imali dobar period u protekle dve sedmice, otkako im se priključilo nekoliko novih igrača, među kojima i reprezentativac Srbije Vasilije Micić. 

Nekadašnji igrač Mege i Crvene zvezde u Šarlotu dobija daleko više minuta i šansi da pokaže svoj talenat. U timu su uvereni da će se Micić odlično uklopiti.

Trener Šarlota Stiv Kliford rekao je nakon meča za RTS da je Micić sjajan, da igra odlično i da je očigledno vrlo vešt.

„Srećan sam promenom, težak je ritam“

Posle utakmice u Milvokiju Micić je rekao za RTS da je srećan u novoj ekipi. Kaže da je 18 poena na debiju bila početnička sreća, ali da je usledilo još dobrih utakmica.

„Ova večeras nije baš najsjajnija, ali dosta je težak ritam. Igrali smo sa ekipom koja je organizovana i dobra, verovatno jedni od pretendenata na šampionski prsten“, istakao je Micić.

Naglašava da je srećan promenom i da se nada da će nastaviti u dobrom ritmu.

„Svaka čast momcima na pristupu i na rezultatu“

Micić kaže i da je pratio reprezentaciju Srbije i utakmice protiv Finske i Gruzije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2025.

„Obe utakmice sam ispratio i mnogo mi je drago. Te utakmice su dosta nezahvalne za igranje, kad je u sred sezone. Mnogi igrači su umorni, mnogi imaju svoje lične poteškoće, ali svaka čast momcima na pristupu i na rezultatu“, naglašava bek Hornetsa.

Na pitanje da li se čuje sa selektorom Svetislavom Pešićem i da li razgovaraju o predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu, Micić kaže da su svi na vezi i da je to svačija želja.

„Prvo mora da se završi sezona, da ostanemo zdravi i da takvi uđemo u pripreme. Ja se nadam da ćemo biti svi na okupu“, rekao je Micić za RTS.

(RTS)


Ostavite komentar