Micić „prodavao“ finte Sansima, srpski plej najefikasniji u porazu Šarlota

Vasilije Micić se razigrao za Hornetse. Posle ličnog rekorda od 25 poena u prethodnom meču, sad je brojao do 21 poena protiv jednog od jačih timova u ligi.

Zanimljivo je da je do to učinka došao bez pogođene trojke. Oba šuza sa distance nisu ušli. Zabeležio je visoke procente iz igre sa (7/12) i sa linije penala (7/9). Više je imao dobrih prilika po sebe, nego ostale, sa tri asistencije. Po jedan skok i blokada su „začin“ u ličnoj statistici.

Koliko „puca“ od samopouzdanja govore asistencije bez bledanja, finte i promene nad čuvarima.

Aleksej Pokuševski je mogao da ima bolji učinak, s obzirom da je promašio četiri šuta za tri. Od pet pokušaja za dva, dva su bila sigurna. Sem četiri poena je doprineo sa pet skokova i tri asistencije.

Odmah do Micića među najefikasnijima u Šarlotu bili su Grent Vilijams sa 20 poena i Majls Bridžes sa 17 poena uz 10 skokova. 

Devin Buker sa 21, Grejson Alen sa 17 i Bredli Bil sa 15 poena su poenterski bili najraspoloženiji kod pobedničkog sastava. Jusuf Nurkić je imao impresivan dabl-dabl za goste sa 12 poena i čak 21 skokom.

Šarlot je na 13. mestu na Istoku sa 17 pobeda i 50 poraza. Sledi im gostovanje kod Filadelfije.Finiks je sedmi na Zapadu sa 39-28.

(RTS)