Micić o „lomu zglobova“ Durentu: Imao sam sreće, nije mu se igralo

Posle 25 poena protiv Memfisa, Micić je odigrao odlično u porazu od Finiksa 107:96 sa 21 poenom.

„Možda nekad nemamo najbolju selekciju u tajming šuteva. Mislim da u NBA nema loših šutera, ali na tome mora da se radi i da se bude konstantan. Kao nov tim, moramo da pronađemo ritam i kakve šuteve možemo da očekujemo“, prvi je komentar Micića na konferenciji za medije.

Do 21 poena je srpski as stigao bez pogođene trojke i sa sedam ubačenih od devet šutnutih slobodnih bacanja.

„Igram u momentu, pronađem ritam. Nisam veliki fan statistike, iako znam da sam idugrao dobru utakmicu. Na duže staze me to ne čini srećnim. Ovo je potpuno novi izazov za mene, za sve ove momke sam znao iz novina. Efikasna igra zavisi od poznavanja minutaže i svojih prednosti. Bio sam agresivan u reketu i dovelo je do 21 poena“, ističe Micić.

Glavni potez na utakmici mu je bila promena iza leđa kojom je izbacio superzvezdu Kevina Durenta.

„Imao sam sreće. Nije mu se igralo danas. Jedan od natalentovanijih igrača koje sam ikad video, jedan od mojih omiljenih igača. Imam 30 godina, to mi neće promeniti karijeru. I ja sam proklizao nekoliko puta u karijeri, naročito u NBA. Ništa veliko“, kazao je Micić.

Za kraj je govorio o svom odnosu sa Aleksejem Pokuševskim, zemljakom i saigračem u Oklahomu i Šarlotu.

„Nisam ga znao od ranije, upoznali smo se malo pre mog dolaska u Okahomu. Mi smo mala, ali košarkaška, zemlja. Drago mi je kad god sretnem nekog našeg igrača u NBA jer je to veliko dostignuće. Stvorili smo dobar odnos u Oklahomi. Nadam se da ću mu pomoći da sazri, mada mu to nije potrebno kao momku. Igarčki može da napreduje. NBA je njegov nivo“; zaključio je Vasa.

(RTS)