Meloun: Ako budete agresivni na Jokiću – razbiće vas

Denver nagetsi, predvođeni Nikolom Jokićem koji je upisao novi tripl-dabl, savladali su ekipu Majami hita 104:93 u prvoj utakmici velikog finala NBA lige.

Jokić je ponovo bio najbolji košarkaš svog tima ostvarivši novi, 9. tripl-dabl u plej-ofu i postao je prvi centar u istoriji koji je upisao 14 asistencija u jednoj utakmici finala.

„Podsetio sam igrače, ako slučajno nisu znali, da je Majami u prvoj utakmici serije u gostima pobedio Milvoki u prvoj rundi, zatim Njujork u drugom kolu i na kraju Boston u finalu Istočne konferencije. Nismo želeli da dođu kod nas i da nam oduzmu domaći teren“, istakao je Meloun.

Osvrnuo se potom na igru Nikole Jokića i Erona Gordona.

„U tome je lepota Nikolinog stila igre. Ja sam davno to naučio. Odbrana protivnika će ti reći šta da radiš, a Nikola nikada ne forsira. Ako će da ga čuvaju agresivno, on ima rešenje, imao je 10 asistencija na poluvremenu. U tom slučaju će da vas razbije. Morate da koristite prednosti koje vam se nude. Osim toga, Eron je bio sjajan kada je u pitanju čuvanje kvalitetnog igrača kao što je Džimi Batler. Eron za nas radi prljave poslove, ali često ne dobija poštovanje koje zaslužuje“, istakao je Meloun.

(RTS)


Ostavite komentar