Marka: Jugoslavija bi u košarci zasenila vladavinu Amerikanca

U tekstu jednog od najboljih svetskih sportskih magazina, kao i u anketi na sajtu lista, veruje se da bi ekipa predvođena Nikolom Jokićem "sejala strah na međunarodnoj sceni i dovela u pitanje vladavinu SAD".

Sjajna ekipa sigurno bi mogla da se nadmeće sa zvezdama NBA lige, mada i među njima ima istih. Dvanaest veličasntvenih sa prostora bivše Jugoslavije bili bi strah itrepet za mnoge ekipe širom sveta.

Imena poput Bogdana Bogdanovića, Luke Dončića i Nikole Jokića navode nostalgičare na razmišljanje dokle bi stigao tim Jugoslavije da su sve republike do danas ostale jedinstvene. Zastrašujući tim koji je gvozdenom pesnicom mogao da dominira u košarci.

Kombinovani plavi sa Milošem Teodosićem, Goranom Dragićem i Vasiljem Micićem u ‘1’, sa Bogdanom Bogdanovićem, Lukom Dončićem, Bojanom Bogdanovićem i Nemanjom Bjelicom na pozicijama čuvara i napadača i sa unutrašnjom igrom koju bi formirali Nikola Jokić, Nikola Vučević, Jusuf Nurkić, Dario Šarić i Nikola Milutinov. Imena koja bi sejala teror na međunarodnoj sceni i koja bi mogla baciti sumnju na vladavinu Sjedinjenih Država.

Prema mišljenju novinara Marke reprezentaciju Jugoslavije čini bi sledeća imena svetske košarke:

Miloš Teodosić (Srbija)
Goran Dragić (Slovenija)
Vasilije Micić (Srbija)
Bogdan Bogdanović (Srbija)
Luka Dončić (Slovenija)
Bojan Bogdanović (Hrvatska)
Nemanja Bjelica (Srbija)
Nikola Jokić (Srbija)
Nikola Vučević (Crna Gora)
Jusuf Nurkić (BiH)
Dario Šarić (Hrvatska)
Nikola Milutinov (Srbija)

Mnoga imena se nisu našla na ovom spisku, tako da bi i ova ekipa mogla dodatno da se pojača, ukoliko je pojačanje i moguće. Trener bi bio na slatkim mukama, jedino što bi mu preostalo je da ukomponuje ovakam "drim tim".

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар