Maloun: Pre meča niko o Jokiću nije pričao, svi o Lejkersima

Nagetsi su sa 108:103 slavili drugi put u finalu Zapada, odbarnivši domaći teren.

„Ovo je sigurno bila naša najbolja odbrana u poslednjim četvrtinama, počeli smo 20:5 i imali dobru prednost. Publika se uključila. Ovo je rat. Obe utakmice kao da su trajale po pet sati. Imali smo više skokova. Mnogi su iskočili. Jokić, za neupućene, ostvario je 13. tripl-dabl u plej-ofu. Neverovatno šta čini svake noći na najvećoj svetskoj pozornici. Brus Braun sa klupe, Majkl Porter je pogodio važne šuteve. Serija 10:0 u trećoj deonici je bila ključna, jer smo vratili publiku. Odbranili smo domaći teren, sada idemo u Los Anđeles sa stavom biznismena“, rekao je Maloun u uvodnom izlaganju.

Nikola Jokić je upisao 23 poena, 17 skokova i 12 asisetncija, četvrti tripl-dabl u nizu. Za takvu konstantnost je ključ veliki rad, kaže Maloun.

„Ako želite konstantno da budete dobri, morate konstantno da radite. Nikola ne zabušava. Sve se zna danas, njegove rutine pre i posle treninga, kako se stara o svom telu,…Isto kao i Lebron. Tu je ključ“, kaže Maloun.

Trener Denvera ističe narativ u medijima koji je bio naklonjen Lejkersima, iako su izgubili prvi susret.

„Mislim da je mnogim igračima, iako ne žele da priznaju, smetalo to što se pisalo samo o Lejkersima, iako je Denver pobedio. Budimo iskreni, takav je bio narativ u medijima kako je sa Lejkersima sve u redu, gube 1:0, ali će se snaći. Niko ne piše o Jokićevoj istorijskoj partiji. Ima 13 tripl-dablova, treći svih vremena. Ali, svi su pisali o Lejkersima i njihovim prilagođavanjima. Pogledate to, spremite se i krenete ka drugoj pobedi“, istakao je Maloun.

(RTS)