Maloun: Ovaj tim nije samo Nikola Jokić

Denver je pobedfom 115:107 na gostovanju došao do egala 2-2 u drugoj rundi plej-ofa Zapada.

Majk Maloun je u konferenciji za medije citirao čuveno trenersko ime Rudija Tomjanovića, dvostrukog prvaka sa Hjuston roketsima devedesetih.

„Bio je u pravu, nikad ne potcenjujte srce šampiona. Prošle godine smo u finalu pobedili dvda puta u Majamiju. Ovaj tim je testiran iznova i iznova i odgovaramo na sve što se pred nama nađe. Ova serija je daleko od gotove, ne slavimo uopšte. Ono što vidim jeste da ova ekipa veruje u sebe i jedni u druge. Onako kako treba da igra šampionski tim“, rekao je Maloun.

Nagetsi su uspeli da održe dvocifrenu prednost u trećoj deonici dok je Nikola Jokić sa četiri faula bio na klupi.

„Podsetilo me na meč u finalu kad je Nikola bio u problemima sa ličnim greškama. Mislim da širom planete stane dah u toj situaciji. Kao i tad smo uspeli da odgovorimo. Igramo kroz Marija, Gordona, momci sa klupe su odgovorili zadatku. Jeste on tri puta MVP, ali ovaj tim nije samo Nikola Jokić, već ima puno talenta, samopouzdanja i petlje“, istakao je Maloun.

Na kraju je prokomentarisao i tandem Jokić-Mari.

„Osam godina iskustva zajedničkog igranja. Dugo su efikasni u čitanju međusobne igre i odbrane. Nije im važno ko uzima šut, već da se učini pravi potez. Defanzicni Minesote su bili potpuno uz Marija i on je uspevao da ga nađe u tom ‘džepu’. Kad se to desi, kao da uzmete Rubikovu kocku, svašta može da se desi: lob, pas za otvorenu trojku ili jedan od najboljih flotera u NBA ligi. Uvek se toj akciji okrenemo i godinama su vrhunski u tome“, zaključio je Maloun.

 

(RTS)