Maloun nazvao Jokića „trenerom“ pred saigračima

Ogromno slavlje u svlačionici Denver nagetsa posle treće pobede nad Los Anđeles lejkersima u finalu zapadne konferencije. Ostaje još jedna pobeda za veliko NBA finale.

Tradicionalni govor Majka Malouna posle svakog meča bio je u znaku igrača koji su iskočili kad je Nikola Jokić bio van terena zbog četiri faula – Brusa Brauna, Kentejvijusa Koldvel-Popa i Majkla Portera Džuniora. Maloun je naveo njihove odlične partije kad je glavna zvezda u problemu.

Za kraj, naravno, spomenuo je i Nikolu Jokiću, pridodavši mu zvanje „trenera“ („coach“). Posle toga je sledio timski pozdrav.

Maloun je pojasnio na konferenciji za medije da je „trener“ Nikola uradio odličan posao, jer je njegova ideja bila da u poslednjoj deonici u saradnji sa Džamalom Marijem kreću napadi i da njihovim čitanjima odbrane dolaze do dobrih pozicija za poene.

„Možete da mu postavite bilo koju odbranu, njegova inteligencija ide do neslućenih visina. Pronaći će način za sebe i za druge. To ga čini velikim igračem. Iako nije imao dobru celu utakmicu, u četvrtoj četvrtini je tražio loptu, smirivao nas i donosio ispravne odluke“, izjavio je Maloun.

Četvrti meč Nagetsa i Lejkersa igra se 23. maja.

(RTS)


Ostavite komentar