Malon zabrinut: Bez truda, discipline, Majami koristio naše padove

Majami hit je pobedom 111:108 došao do „brejka“ u Denveru, izjednačivši finalnu seriju na 1-1, pred povratak na Floridu.

Trener Denvera Malon je govorio o izostanku želje i truda, za razliku od rivala.

„Glavni problem je trud. Pričamo o trudu u NBA finalu, to me zabrinjava. Mislili ste da izmišljam posle prve utakmice kad sam rekao da nismo igrali dobro. E, pa, nismo. Prva petorka dopusti 10:2, pa u trećoj četvrtini ubace 11 poena za dva minuta. Neki igrači misle da mogu samo da se uključe i isključe. Ovo nije predsezona. Pitao sam ekipu zašto smo izgubili i znali su odgovor. Majami je više radio od nas: Ovo je bila najmanje disciplinovano izdanje u celom plej-ofu. Toliko padova i svaki put su ih iskoristili. Ako mislimo da uzvratimo, moramo da radimo više od njih i pogađamo otvorene šuteve“, izjavio je Malon.

Nikola Jokić je završio sa 41 poenom, od čega čak 18 u trećoj deonici, u kojoj je nosio domaćina do sigurne prednosti. Ipak, ona nije održana u finalnoj četvrtini.

„To kako je Nikola završio treću deonicu je bilo zadivljujuće. Držao nas je u ritmu i prilike da ‘prodšiemo’. Onda su oni ušli u seriju 13:2 u četvrtoj, pogađali sve, što im omogućilo povratak u zonu, usporavanje igre, a mi smo imali probleme u odbrani. U obe utakmice nismo igrali dobru odbranu u završnici“, naveo je Malon.

(RTS)