Maljkovićeva: Važno je da igramo svaku utakmicu do poslednjeg minuta

Žensku reprezentaciju uživo su bodrili predsednik KSS Predrag Danilović, potpredsednik za žensku košarku Ana Joković i generalni sekretar Dejan Tomašević.

"Razlika je bitna između dve ekipe… Ono što je najvažnije za žensku reprezentaciju jeste da se u svaku utakmicu ulazi maksimalno i da se igra do poslednjeg minuta, kao da je pitanje poraza ili pobede. Druga bitna stvar su mlade košarkašice koje nisu samo ulazile u igru, već su i davale ozbiljne poene. Imamo dve devojčice od 17 godina – Zarić i Popović i jednu koja je malo starija, Jovanu Nogić, zajedno sa Turudić i Bogićević koje nisu danas igrale, ali će dobiti šansu u nekoj narednoj prilici. Sve su pokazale da pre svega imaju silnu želju da igraju za seniorsku reprezentaciju, da razumeju sistem seniorske reprezentacije i da mogu biti deo nje u skorijoj budućnosti", rekla je Maljkovićeva.

Jovana Nogić se istakla sa 20 poena.

"Mislim da smo popravile dosta stvari u odnosu na utakmicu sa Turskom. Ispoštovale smo sve što je selektorka tražila i dale smo dosta lakih poena, što je i napravilo ovoliku razliku. Borile smo se od početka do kraja, bile smo agresivne u odbrani i u napadu i na kraju stigle do ubedljive pobede."

Mona Zarić je debitovala za nacionalni tim i sigurno je da će do kraja života pamtiti utakmicu u Draču.

"Ponosna sam što sam pozvana da budem deo reprezentacije. Velika mi je čast da igram sa našim sjajnim reprezentativkama. Ušle smo jako u ovu utakmicu i odigrale je na maksimumu od početka do kraja."

Jedna od devojaka koja je sada priključena već iskusnom timu je i Milica Popović.

"Jako sam ponosna i srećna što sam dobila priliku da igram u reprezentaciji. Ovo će biti dodatni motiv da radim još više, da budem još bolja i nadam se da dobijem ponovo šansu da igram. Od početka utakmice smo bile agresivne i koncentrisane, bez obzira na to što smo znale da je protivnik generalno slabiji od nas. Imale smo želju da se pokažemo u što boljem svetlu", zaključila je Popovićeva.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike