Makabi zatražio od Evrolige odlaganje utakmice sa Armanijem, odlaganje prihvaćeno

Makabi je u četvrtak na svom terenu pobedio Partizan 96:81, a 12. oktobra klub iz Izraela je trebalo da gostuje ekipi Armanija u Milanu u drugom kolu Evrolige.

Basketnjuz prenosi pisanje lokalnih medija da su čelnici Makabija posle konsultacija sa Ministarstvom sporta i drugim relevantnim instituacijama odlučili da od Evrolige zatraže odlaganje utakmice sa Armanijem.

Takođe, šampion Izraela pažljivo prati uputstva državnih organa i biće spreman da se prilagodi situaciji, pošto je na snazi zabrana napuštanja zemlje.

Lokalni mediji navode da su sva sportska dešavanja u Izraelu zaustavljenja, a da su brojni strani sportisti već napustili ovu zemlju.

Makabi je prema rasporedu 18. oktobra trebalo u Tel Avivu da dočeka Valensiju, a do kraja oktobra ima gostovanja Panatinaikosu i Monaku.

U Izraelu je na snazi vanredno stanje nakon jučerašnjeg masovnog raketnog napada iz Pojasa Gaze i upada Palestinaca na teritoriju Izraela. Na obe strane stotine mrtvih, hiljade ranjenih.

U saopštenju koje je objavila Evroliga navodi se da je otkazan i meč drugog kola Evrokupa između Hapoela i Vulvsa, koji je trebalo da bude odigran 11. oktobra u Tel Avivu.

„Evroliga prati situaciju i proceniće sa ugroženim klubovima najbolje moguće opcije za odigravanje utakmica na osnovu raspoloživih datuma. Dodatne informacije će biti objavljene kada budu dostupne“, navodi se u saopštenju Evrolige.

„Evroliga ponavlja da je protiv svih vrsta nasilja i da se zalaže za mir, a nastaviće da koristi svoj autoritet za promovisanje poštovanje, inkluziju i različitost, vrednosti koje su osnova naše organizacije i klubova. Evroliga želi da izrazi naše najdublje saučešće porodicama nastradalih i svima koji su pogođeni ovom tragedijom“, zaključuje se u saopštenju Evrolige.

U Izraelu je na snazi ratno stanje nakon jučerašnjeg masovnog raketnog napada iz Pojasa Gaze i upada Palestinaca na teritoriju Izraela. Na obe strane stotine mrtvih i hiljade ranjenih.

(RTS)


Ostavite komentar