Mačvan: Sale je naš duhovni vođa; Bogdan:Preuzeću odgovornost

"Kad se radi sa Saletom uvek postoji pritisak, ima ludačku energiju, on je naš duhovni vođa. Puni smo optimizna i verujem da čemo napraviti dobar rezultat", rekao je Mačvan novinarima dan pred polazak u Istanbul.

Mačvan je istakao da je ekipa spremno dočekuje EP.

"Očekuje nas Letonija, dobra su ekipa na čelu sa Porzingisom, tu su još Strelnijeks, Tima, braća Bertans… Da li mogu na Porzingisa? Ne bežim od sudara", poručio je krilni centar Bajerna, uz konstataciju da među "orlovima" vlada odlična atmosfera.

Šuter Sakramenta Bogdan Bogdanović spreman je da preuzme odgovornost.

"Ova godina je specifična za nas zbog povreda, prirodna selekcija se napravila, ali šta je tu je. Idemo da se borimo. Prevazišao sam opterećenje, spreman sam da preuzmem veliku ulogu", rekao je Bogdanović.

Bogdanović kaže da ne želi kalkulacije i izbor protivnika u nokaut fazi, već sve pobede.

"Sale nam uliva neverovatnu dozu samopouzdanja, ali mi je krivo zbog povreda, baš zato što su se proredila prvenstva. Idemo polako, od meča do meča", zakljućio je Bogdanović.

Srpski košarkaši u petak počinju nastup na EP protiv Letonije, dan kasnije sastaju se sa Rusijom, a potom sa Turskom (4. septembar), Velikom Britanijom (5. septembar) i Belgijom (7. septembar).

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike