Lejkersi ubedljivom pobedom nad Golden Stejtom zakazali finale sa Denverom

Lejkersi su pobedom nad Golden Stejtom izborili finale konferencije sa Denver nagetsima, a njihov prvi meč se igra 17. maja u 2.30 nakon ponoći.

Lejkersi su bolje ušli u meč pred svojom publikom, prvi su stigli do poena, a prednost koju su stekli nisu prepustili rivalu ni u jednom trenutku. Domaća ekipa je nakon prve četvrtine imala pet poena prednosti, koji su na poluvremenu porasli na 10.

U trećoj četvrtini kada se očekivalo da Voriorsi uzvrate udarac, samo je postalo još gore po ekipu Stiva Kera. Lejkersi su brzo došli na plus 18, a šut Voriorsa za tri poena, njihovo glavno oružje izdao je gostujuću ekipu koja je na meču šutirala skromnih 27 odsto.

Džordan Pul koji je prve poene na meču postigao baš u trećoj deonici je serijom svojih poena uspeo da smanji rezultat na 14 poena zaostatka pred poslednju deonicu.

Podatak koji im nije išao na ruku je taj da su ove sezone do tog trenutka da im je skor 27:0 u utakmicama u kojima su zaostajali na kraju treće deonice.

Uvodna tri minuta u poslednjoj deonici rešila su i najmanju dilemu o pobedniku ukliko je ona i postojala. Los Anđeles je za tri minuta napravio seriju 11:0, a gostujuća ekipa je u tom periodu ispunila i bonus.

Od tog trenutka, obe ekipe igrale su da „odrade vreme“ do kraja utakmice. Lejkersi su na utakmici izveli 42 slobodna bacanja od kojih su realizovali 31.

Iako je bio šuterski neraspoložen, Stef Kari bio je najefikasniji pojedinac na meču sa 32 poena, dok je Donte Divićenco ubacio 16 poena.

U ekipi Lejkersa Lebron Džejms je postigao 30 poena, Ostin Rivs je doprineo sa 23, Rasel sa 19, dok je Dejvis postigao 17 poena uz 20 skokova.

(RTS)


Ostavite komentar