KSS: Udruženje klubova KLS izdalo dozvolu Partizanu za takmičenje

Rukovodstvo Partizana odlučilo je u junu prošle godine da odustane od nastupa u plej-ofu Superlige Srbije, a KLS je pokrenula postupak protiv kluba iz Humske.

Crvena zvezda je pre nekoliko dana zapretila KSS da neće igrati završnicu Kupa Radivoja Koraća, ako Partizan ne bude sankcionisan zbog napuštanja takmičenja.

"Povodom neistinitih i netačnih tvrdnji koje su od strane UKKLS nekoliko puta iznešene o navodnom ignorisanju zahteva UK KLS da se KS S izjasni o statusu Partizana, posle neigranja završnice domaćeg prvenstva u takmičarskoj sezoni 2021/2022, KS S javno odbacuje bilo kakvu vrstu odgovornosti koja mu se perfidno nameće", navodi se u saopštenju KS S.

"Poslednji pokušaj obmanjivanja javnosti i klubova učesnika KLS desio se 26. januara kada je pod tačkom razno raspravljano na tu temu. Istina je sasvim drugačija i čini se da neko ima nameru da plasiranjem neistina uvuče KSS u kampanju koja pojedincima očito predstavlja više od sporta", dodaje se u saopštenju.

U KSS tvrde da se odgovorno ponašaju prema svojim obavezama i svim izazovima, a svoje Odluke donosi u skladu sa Zakonom.

"UKKLS je dostavio zahtev 22. avgusta prošle godine da se na dnevni red UO KŠ uvrsti zahtev o izjašnjavanju na temu statusa Partizana. Tim povodom, UO KSS je UKKLS sedam dana kasnije dostavio odgovor uz objašnjenje da je neozbiljno da tačku uvrsti u dnevni red već zakazane sednice. Ipak, i pred toga, UO KŠ je razmatrao dopis UKKLS i usvojio Odluku da se odmah dostavi odgovor, što je i učinjeno 29. avgusta prošle godine", navodei KSS.

Savez tvrdi da je Komisija za izdavanje dozvola UKKLS izdala dozvolu Partizanu za takmičenje u sezoni 2022/2023. od 30. juna prošle godine.

"Ova dozvola odnosi se na učešće Partizana u takmičenju 1MLS – KLS, u sezoni 2022/2023, sa mestom odigravanja utakmica u beogradskoj Štark areni. Na pomenutu odluku takmičarski organ (direktor lige), nije uložio žalbu čime je potvrdio Odluku Komisije za izdavanje Dozvole za sezonu UK KLS. Na taj način i on je potvrdio dozvolu Partizana za učešće u Prvoj muškoj ligi Srbije (KLS), u takmičarskoj sezoni 2022/2023. Odluka o izdavanju dozvole za sezonu na ovaj način je postala konačna i može se osporavati samo u skladu sa članom 64. Zakona o sportu", ističe se u saopštenju KSS.

KSS navodi da želi da stavi tačku na tvrdnje rukovodstva KLS.

"UOKSS je na pomenutoj sednici doneo Odluku da Organi KSS po završetku kvalifikacija za SP, EP za seniore i SP za seniorke, analiziraju kako događaj koji je naveden u zahtevu, tako i povereno vođenje 1MLS od strane UK KLS, uključujući i poštovanje od strane UK KLS obaveza utvrđenih Zakonom o sportu, Statutom KŠ, Takmičarskim pravilnikom KŠ i Disciplinskim pravilnikom KS S u pogledu organizacije UK KLS i vođenja takmičenja u 1MLS. Nakon urađene analize, UO KŠ će doneti i odgovarajuće Odluke", zaključuje se u saopštenju KSS.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike