KSS: Bogdanović najbolji košarkaš Srbije u 2023. godini

U glasanju su učestvovali urednici i novinari najrelevantnijih srpskih medija, kao i specijalizovanih košarkaških medija.

„Izuzezna je čast i privilegija biti najbolji košarkaš Srbije. Svima želim sve najbolje i družimo se sledećeg leta“, rekao je Bogdanović, koji je treći put u karijeri dobio ovo priznanje.

Umesto NBA asa Atlante, koji nije mogao da prisustvuje svečanosti i obratio se video porukom, nagradu je primila njegova sestra Bojana.

Crvendakić, članica turskog Mersina, drugi put u karijeri je najbolja u Srbiji.

„Hvala saigračicama koje su mi pomogle da dobijem ovu nagradu. Posebno hvala porodici i nadam se da će ova godina biti još bolja i da imamo puno razloga za slavlje posle Olimpijskih igara“, istakla je Crvendakić.

Specijalnu nagradu dobili su basket selekcija Srbije – prvak Evrope i sveta, kao i muški juniorski tim – prvaci Evrope. Nagrađen je i čuveni lekar Dragan Gaga Radovanović, koji je dve decenije uz košarkaše i imao je posebnu ulogu prilikom svega što se desilo Boriši Simaniću u Manili. 

Predsednik Saveza Predrag Danilović istakao je da je 2023. bila fantastična i godina jubileja – 100 godina košarke u Srbiji.

„Rezultatski bila je izuzetna, košarkašice su posle smene generacija osvojile peto mesto na Evropskom prvenstvu, seniori su ispisali istoriju srebrom u Manili, juniori postali prvaci Evrope, meni možda i najdraža medalja, a o basketašima, prvacima Evrope i sveta, ne znam ni šta bih više rekao jer su toliko izuzetni“, istakao je Danilović.

U ovoj godini u centru pažnje biće Olimpijske igre u Parizu, a Danilović je izrazio nadu da će se košarkašice pridružiti košarkašima i basketašima koji su već obezbedili plasman.

„Savez će dati sve od sebe da obezbedi maksimalne uslove, zahvaljujem se državi, predsedniku, Vladi, ministarstvu na pomoći. I naravno, nadamo se osvajanju medalja“, poručio je Danilović.

Na svečanosti u hotelu „Hajat“ prisusustvovao je i selektor Srbije Svetislav Pešić, generalni sekretar  Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Đorđe Višacki, predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović, predstavnici Ministarstva sporta i drugi.

(RTS)


Ostavite komentar