Košarkaški klub Dubai i zvanično postao deo ABA lige

„Prema odlukama Skupštine ABA lige, a posle usvajanja sporazuma od strane akcionara, višegodišnji ugovor između KK Dubai i ABA lige je potpisan. Stoga su definisani svi ključni elementi buduće sportske i poslovne saradnje, počev od učešća KK Dubai u ABA ligi od sezone 2024/25“, stoji na početku saopštenja ABA lige.

„Intenzivnom i otvorenom komunikacijom, uz striktno poštovanje svih internih akata ABA lige, dogovoreni su svi detalji veoma ambicioznog sportsko-poslovnog projekta. Ovo je projekat od kojeg sve strane očekuju velike koristi, ne samo ABA liga, njeni akcionari i KK Dubai, već i košarka uopšte“, zaključuje se u saopštenju.

„Pridruživanje Dubaija ABA porodici je na mnogo načina specifičan sportsko-poslovni poduhvat. Predstavlja viziju da su ABA liga klubovi prepoznali kao idealnu priliku za postizanje dva prioritetna cilja. Prvo, povećanje kvaliteta takmičenja, i drugo, otvaranje vrata novom tržištu, što će ubrzati napore ABA lige da postane liga koja generiše profitabilnije poslovanje u korist svojih akcionara“, izjavio je Dubravko Kmetović, direktor ABA lige.

„Oduševljeni smo što smo se pridružili ABA ligi, regionu poznatom po negovanju nekih od najboljih svetskih košarkaških talenata. Sa nestrpljenjem očekujemo da budemo domaćini ABA lige u Dubaiju, gde će košarkaški entuzijasti moći da uživaju u vrhunskom iskustvu. Od srca se zahvaljujem upravi ABA lige i klubovima na njihovoj saradnji i posvećenosti u dovođenju lige u moj rodni grad“, rekao je Abdula Said Al Nabudah, predsednik KK Dubaija.

ABA liga je na kraju saopštila da će više detalja o ulasku Dubaija u ABA ligu biti otkriveno u utorak, 28 maja, na konferenciji za medije u Beogradu.

(RTS)