Kokoškov sklapa kockice, Srbija demolirala Meksiko u Atini

Selektor Igor Kokoškov počeo je da sklapa kockice pred kvalifikacioni turnir koji je na programu sledeće nedelje u Beogradu.

Srbija je dominirala od početka utakmice u "Oaka areni" i potpuno zasluženo stigla do trijumfa.

U startnoj petorci se našao Boban Marjanović, koji je na startu bio prva opcija u napadima naše selekcije, ali je onda Stefan Jović vezao nekoliko pogodaka sa distance i pokrenuo tim.

Pridružio mu se Ognjen Dobrić, da bi seriju nastavio Filip Petrušev po ulasku u igru. Petrušev je takođe bio nerešiva enigma u reketu za Meksikance, pa je jednom serijom omogućio Srbiji da ode na dvocifrenu razliku.

Najbolji srpski tim imao je skoro +20 u finišu prvog poluvremena u kojem je ubacio više od 50 poena.

Kada je nastavak igre otvoren serijom 10:0, utakmica je bila rešena i do kraja je nepoznanica bila samo kojim će rezultatom biti završena.

Poslednji ispit na turniru Srbija ima u nedelju od 19 časova protiv domaćina Grčke.

Poslednja provera "orlova" biće u sredu, 23. juna od 20 časova, kada će u hali "Aleksandar Nikolić" gostovati današnji protivnik Meksiko.

Srbija će na kvalifikacionom turniru za plasman na Igre u Tokiju, koji će biti održan u Beogradu, nastupiti u grupi A u kojoj su još Filipini i Dominikanska Repubilika.

U drugoj, grupi B se nalaze Italija, Portoriko i Senegal, a samo će se pobednik čitavog turnira plasirati na Olimpijske igre.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар