KLS: Nema odstupanja, ABA pokazala nepoštovanje prema Srbiji i srpskoj košarci

Organizatori regionalne ABA lige objavili su datume utakmica finalne serije, koji se preklapaju sa terminima završnice Superlige Srbije.

„Sa žaljenjem konstatujemo da je i ovim činom pokazano veliko nepoštovanje prema Republici Srbiji, srpskim klubovim i srpskoj košarci u celini. Nije jasna namera pojedinaca koji su uradili ovo samo tri dana pošto su određeni termini finala prvenstva Srbije, osim da na ovaj način unize srpsku košarku, srpsku ligu, ali i našu zemlju koja izdvaja velika sredstva za razvoj košarke i uostalom koja je i nosilac najvećeg kvaliteta u ABA ligi“, ističu iz KLS.

Košarkaška liga Srbije neće odstupiti od svojih termina finalnih utakmica, ne samo zbog samopoštovanja, već i zbog činjenice da smo u želji da ne remetimo već poremećen kalendar koji ugrožava i kraj takmičarske sezone, a i početak priprema naših nacionalnih timova, dodaju iz KLS.

„Čekali smo više od tri nedelje kako bi se neko udostojio da odredi termine finala ABA lige. I to je uradio na najgori mogući način, stvarajući novi problem, bez ikakve fleksibilnosti“, zaključuje se u saopštenju koje je potpisao direktor KLS Aleksandar Grujin.

(RTS)


Ostavite komentar