Klipersi kažnjeni zbog prikrivanja povrede Kavai Lenarda

Najbolji igrač Klipersa propustio je meč protiv Milvokija, a njihov trener Dok Rivers je na insistiranje medija rekao da je izostao zbog kraćeg odmora.

Izgleda da je trener želeo da prećuti zdravstvene probleme svog igrača štiteći njegovu privatnost, ali na drugoj strani pravila u NBA ligi nalažu da svaka povreda mora biti prijavljena.

U obrazloženju izrečene kazne, navedeno je da Lenard ima povredu tetuve levog kolena i da je sada prijavljen kao povređen igrač za naredna dva meča.

Kavai Lenard je pred sinoćnu utakmicu rekao da je razočaran zbog kazne koju je NBA izrekla njegovom timu i pružio podršku svom treneru. 

"Ja sam na Riversovoj strani. On je moj trener. Razočaran sam. Izgleda kao da žele da igrači budu na terenu i kada nisu spremni. Ali to je što je. Moram da radim sve kako bih ostao zdrav jer tako mogu da pomognem timu da ostvaruje uspehe", rekao je Lenard. 

Iako je sada prijavljen kao povređen igrač za naredna dva meča, Ledard je sinoć bio u igri i predvodio Kliperse u pobedi nad Portlandom sa 107:101. Bio je najefikasniji igrač utakmice sa 27 postignuta poena uz 13 skokova i četiri asistencije.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike