KK Partizan: Prvi put u istoriji da se utakmica prekida zbog verbalnog delikta

Druga utakmica finala Super lige Srbije između Partizana i Crvene zvezde prekinuta je u trećem periodu pri rezultatu 57:45 u korst crno-belih.

Klub iz Humske u saopštenju navodi da je prvi sudija prekinuo utakmicu zbog vređanja Vesne Čović od strane publike, što je, kako kažu, prvi put u istoriji srpske košarke da se utakmica prekida zbog verbalnog delikta.

Nakon prekida, ekipa Crvene zvezde se povukla u svlačionicu, a onda vratila na teren kada su navijači Partizana napustili tribine.

„Podsećanja radi, samo u ove dve nepune utakmice, vređani su Željko Obradović, Zoran Savić, Kevin Panter, Aleksa Avramović, Alen Smailagić, Nemanja Nedović i Miloš Teodosić, ali mečevi nisu ni za sekund prekidani. KK Partizan je protiv svakog vređanja na bilo kom osnovu i gotovo svakodnevno to ponavlja“, piše u saopštenju crno-belih.

Kako tvrde iz KK Partizan, nakon što je traženo sa se dvorana isprazni, ekipa crno-belih je dugo čekala na terenu nastavak, da bi službeni predstavnici kluba od sudija dobili informaciju o prekidu i nastavku meča kroz 24 sata.

„Tim Partizana se tada povukao u svlačionicu, a igrači su dobili slobodno. Kada su se iznenada sudije i igrači Crvene zvezde pojavili na terenu nakon više od sat vremena posle prekida, igrači Partizana su uveliko krenuli svojim kućama“, piše u saopštenju.

Iz Partizana tvrde da Crvena zvezda, sudije i delegat na ovaj način žele da dodele titulu državnog prvaka Zvezdi.

„KK Partizan u takvom skandalu ne želi da učestvuje“, zaključili su crno-beli.

(RTS)