KK Partizan: Krivične prijave protiv osoba koje su omogućile ulazak u halu bez ulaznica

Partizan je poražen od Reala u 31. kolu Evrolige i u nastavku elitnog evropskog košarkaškog takmičenja im predstoji grčevita borba za plej-in, tj. nastavak nadmetanja nakon ligaškog dela sezone.

„Na osnovu prikupljenih dokaza, klub će podneti krivične prijave protiv osoba koje su omogućile pojedincima ulazak u halu bez ulaznica, zatim osoba koje se bave proizvodnjom i prodajom falcifikovanih karata, osoba koje se bave nezakonitom preprodajom karata, kao i osoba koje se bave nezakonitom proizvodnjom i stavljanjem u promet robe sa logom i obeležjima Košarkaškog kluba Partizan“, navodi se u saopštenju.

Partizan ističe da je zabranjen ulaz gledaocima bez ulaznica, kao i to da postoje dokazi protiv ljudi koji su zaposleni u klubu, ali pripadnika privatnih i javnih organa zaduženih za bezbednost za propuste prilikom ulazaka u „Štark arenu“.

„Igre, rezultati kluba, kao i atmosfera u dvorani u kojoj igra Partizan služe na ponos mnogih. Ipak, postoje i oni koji na tim temeljima nastoje da pribave nezakonitu korist. Klub je odlučan u tome da takvim postupcima stane na put. U cilju zaštite kluba i svih onih koji kupovinom karata podržavaju Partizan, striktno se sprovodi akcija ‘da se svaka karta plati'“, objavio je KK Partizan.

U saopštenju se naglašava da je na osnovu prihoda od ulaznica, Partizan državi platio oko 1,5 miliona evra poreza i da taj prihod predstavlja značajan izvor finansiranja kluba.

Košarkaši Partizana naredni duel u Evroligi na svom terenu igraće protiv Olimpijakosa 28. marta. Crno-beli trenutno zauzimaju 11. poziciju sa skorom od 14 trijumfa i 17 poraza.

(RTS)


Ostavite komentar