KK Crvena zvezda: Zahtevamo hitnu reakciju ABA lige

KK Crvena zvezda saopštio je da je do napada došlo u subotu uveče, po dolasku iz Barselone, bez ikakvog razloga. Iz kluba saopštavaju da se nijedan zvaničnik ABA lige nije oglasio po ovom pitanju i traže njihovu hitnu reakciju.

„Sve ono što se dešavalo u subotu uveče napadom na novinare i ljude iz delegacije KK Crvena zvezda Meridianbet je nažalost samo logičan nastavak onoga što je inicirano 08.11.2023. godine  saopštenjem navijačke grupe „Tornado“ koji je bilo svojevrsan poziv na linč“, piše na početku saopštenja iz Zvezde.

U saopštenju navode da se liga još uvek nije oglasila povodom incidenta.

„ABA liga je tom prilikom ostala nema, iako je liga koju igramo nazvana „privatnom srpskom prćijom“ ali i propustila priliku da spreči rast ničim izazvane tenzije, koja se u subotu pretvorila u nasilje i lov na naše ljude po Zadru“, ističe vicešampion ABA lige.

Uprava kluba pozvala je čelnike regionalnog takmičenja na odgovornost.

„Zbog svega toga, iako ih smatramo direktno odgovornima zbog ćutanja, kao čelnike ABA lige: direktora Dubravka Kmetovića, sportskog direktora Miliju Vojinovića, Vanu Dunov predsedavajuću ABA lige ( i direktorku KK Zadar ujedno), disciplinskog sudiju Hrvoja Vidana i Aleksandra Todorovića direktora za medije, da se hitno oglase i donesu konkretne odluke kako se nedeljna utakmica ne bi pretvorila u nastavak ove „kampanje“ koja je očigledno najavljena još pre tri dana“, zaključeno je u saopštenju KK Crvena zvezda.

(RTS)


Ostavite komentar