Kk Crvena zvezda: Morbidni performansi i glumljenje žrtve

"KK Crvena zvezda čestita pobedu KK Partizan u drugoj utakmici finala Superlige Srbije. Kao klub nismo se oglaššavali ni nakon prve utakmice finalne serije, iako smo imali mnogo razloga da budemo nezadovoljni suđenjem, koje je moglo direktno da utiče na krajnji ishod utakmice. Umesto toga, od početka finalne serije, a posebno nakon prve utakmice, nasluššali smo se demagogije, namerno zamenjenih teza, neistina, dubokoumnih analiza o broju slobodnih bacanja i pritisaka na sudije i napada na ligu", navodi se u saopštenju.

Crvena zvezda osvrnula se i na koreografiju navijača crno-beli, koji su u halu uneli vence i sveće.

"KK Crvena zvezda čestita KK Partizan i predsedniku tog kluba ‘na odlično organizovanoj utakmici’ u sredu, koja je ‘ogolila’ sve, na prvom mestu licemerje tandema Mijailović – Trinkijeri, onih koji su se uživeli u ulogu ‘žrtava’ i nekakvih boraca za pravdu i čistotu srpske koššarke. Valjda je jedan od vidova te borbe i morbidan „performans, valjda samo jasan i duhovit onima sa iščaššenim i poremećenim umom: venci, cveće i sveće koji su se ‘volššebno’ pojavili na drugoj utakmici finala, pa čak i na klupi KK Crvena zvezda nakon utakmice, što ih zaista simbolično stavlja u ulogu ‘grobara’. Nažžalost svih, – grobara srpske košarke", stoji u saopštenju kluba sa Malog Kalemegdana.

Treći meč između Crvene zvezde i Partizana igra se u subotu od 19 sati.

"KK Crvena zvezda veruje da je navijačima naššeg kluba sve jasno. Nećemo biti statisti i mirno gledati ovo ššto se deššava. Zato ih pozivamo da u subotu ispune dvoranu ‘Aleksandar Nikolić’ i pomognu timu da dođe do nove pobede: bez uvreda, bacanja raznih predmeta, upaljača, kovanica, paljenja baklji, pljuvanja i raznoraznih ‘mašštovitih” grobarskih instalacija’", navedeno je u saopštenju.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike