KK Budućnost: Ponovo ćemo čekati šansu iz drugog plana

Kako se navodi, Upravni odbor kluba izrazio je žaljenje što se nijedno takmičenje nije završilo.

"Zaključak je da su ambicije kluba za narednu sezonu nepromenjene. Budućnost će se truditi da u narednoj sezoni, po kvalitetu bude među prvih pet timova i da iz drugog plana čeka svoju šansu, kao što je to bila strategija i prethodne sezone", stoji u saopštenju objavljenom na sajtu kluba.

KK Budućnost ističe da će u narednoj sezoni dati prioritet domaćim igračima, kao i da za prvi tim imaju 10 igrača među kojima su Džastin Kobs, Nikola Ivanović, Petar Popović, Fedor Žugić, Suad Šehović, Igor Drobnjak, Milić Starovlah, Aleksa Ilić, Danilo i Zoran Nikolić.

"Najveći akcenat je na mladim selekcijama, razvojnom timu i mladim selekcijama Studentskog centra, kao i popularisanju i razvoju košarke u Crnoj Gori. Plan Budućnosti da je da kroz učešće razvojnog tima u ABA ligi i kroz takmičarsku sezonu obezbedi gro crnogorskih kvalitetnih igrača", ističe se i dodaje da je cilj da se u narednih 15 dana obavi razgovor sa stručnim štabom u vezi sa planovima i strategijom.

"Potrebno je da se nađe najbolje rešenje kada je u pitanju stručni štab prvog tima Buducnost i razvojnog tima Studentski centar, kako bi se u naredne tri godine realizovao plan razvojnog centra u sklopu Budućnost sa posebnim fokusom na nove naraštaje i razvoj talentovanih mladih igrača", zaključuje se u saopštenju KK Budućnost.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike