Kineske kompanije „beže“ od NBA lige

Sve je počelo u petak objavljivanjem tvita operativca Rokitsa, a nastavljeno u narednim danima reakcijama dve strane, o čemu smo pisali OVDE.

Kako prenosi Si-En-En Biznis, sve kompanije koje se na sajtu NBA Kina navode kao partneri oglasile su se putem saopštenja ili društvenih mreža i objavilo prekid saradnje sa ligom.

Si Trip (CTrip), najveći onlajn turistički sajt je sa svojih platformi sklonio ulaznice i turstičke proizvode koji imaju veze sa NBA. Jedna od najvećih kineskih mlekarskih kompanija "Mengjo" obustavila je sve reklame koje je ima sa američkim takmičenjem.

Velikan u sektoru brze hrane "Dikos" i proizvođač preparata za negu "Wzun" takođe su najavili su prekid svih odnosa sa NBA.

Prethodno su to uradili giganti poput Tensenta (vlasnik Vičeta), Donfeng Nisana, Viva, sportskih kompanija Li Ning i Anta, te kineske državne televizije Si-Si-Ti-Vi, koja je ukinula prenose NBA utakmica.

S tim u vezi ozbiljno je dovedeno u pitanje i odigravanje predsezonskih utakmica između L.A. Lejkersa i Bruklina, koje su zakazane za četvrtak u Šangaju i subotu u Šedženu.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike