Karavan basketaša stigao do poslednje stanice – turinir za prvaka Srbije na beogradskom Trgu Republike

Za nepunih pet meseci basket 3h3 igrao se u preko 40 gradova u Srbiji da bi se na kraju dobilo 16 ekipa koje će boriti za prvaka države na završnom turniru u Beogradu.

"Očekuje nas atrativan program sa izuzetno kvalitenim ekipama. Publika će mimo basketa dobiti kvalitetan sadržaj, kaže za RTS menadžer Košarkaškog saveza Srbije za besket 3×3, Dejan Đokić.

Đokić navodi da će se takmičenje održati na dva terena na Trgu Republike uz montažne tribine. Za one koji ne uspeju do dođu do svog mesta biće postavljen led ekran na kome će moći da se vide svi mečevi.

RTS će na svom Drugom programu prenositi završnu fazu takmičenja od četvrtfinala do utakmice za prvaka Srbije.

Utakmice počinju u 16 časova. Grupna faza takmičenja trebalo bi da se završi do 19.30. Odmah posle kreću četvrtfinalni mečevi, dok bi prvaka Srbije trebalo da odbijemo do 22.30.

U slučaju kiše, Đokić kaže da se takmičenje seli u halu "Basket siti" na Čukaričkoj padini.

"Koliko je bilo interesovanje za prvenstvo Srbiju u basketu 3h3 pokazuje i to da je na četrdesetak turnira učestvovalo po 16 do 18 ekipa", naglašava Đokić.

Kao jednog od favorita ističe ekipu Uba, prvoplasirane na Fibinoj rang-listi, koju čine naši reprezentativci, aktuelni svetski i evropski šampioni.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike