Kaminski: I dalje sam u procesu učenja, Obradović je jedinstven u svemu što radi

Kaminski, koji je pre dva meseca stigao u Partizan, dao je intervju za košarkaški portal Jurohups u kom je govorio o tome kako se aklimatizovao na novi klub i analizirao saradnju sa osvajačem devet titula prvaka Evrope.

„I dalje sam u procesu učenja. Takođe, moram da zaslužim respekt kod sudija. Kad budem ‘provalio’ sve stvari, biće mnogo bolje. Čini mi se da sam u svakoj utakmici u problemu sa faulovima. I dalje se navikavam na sve što se dešava oko mene. Moram da priznam, drugačije je. Kad igraš godinama po jednim pravilima, osetiš kolika je razlika kada pređeš na druga. Prošle su četiri utakmice u Evorligi, cilji mi je da u svakoj narednoj utakmici budem bolji nego što sam bio. Košarka u Evropi je drugačija, definitivno, ali kako vreme prolazi osećam se sve opuštenije“, rekao je 30-godišnji Kaminski.

Amerikanac srpskog porekla ne krije da je impresioniran Obradovićem.

„Ne bih ga poredio ni sa jednim trenerom, jer je jedinstven u svemu što radi. Sjajan je trener. Kod njega se radi sa mnogo intenziteta. Ne možeš ni da osvojiš sve što je on osvojio, ako nisi takav trener. Traži mnogo od igrača, što je sjajno. Bori se za nas kao igrače. Čvrstog je karaktera, ali bori se za nas. Volim da igram kod njega. Mnogo mi pomaže u tranziciji iz američke u evropsku košarku. Dao mi je mnogo samopouzdanja i veruje mi. Najbolji način kako bih mogao da ga opišem je kako ljudi reaguju kad uđe u dvoranu. To je Željko“, zaključio je nekadašnji košarkaš Hjustona, Atlante, Finiksa i Šarlota.

(RTS)


Ostavite komentar