Kad nema Karija, tu je drugi „spleš“ brat: Klej Tompson ubacio 12 trojki protiv Oklahome

Golden stejt voriorsi moraju da se snalaze u izostanku povređenog Stefa Karija. Drugo ime iz "spleš braća" tandema Klej Tompson podsetio je zašto su ih tako prozvali.

Tompson je Oklahomi ubacio 12 trojki iz 15 šuteva, ukupno 42 poena. Četvorostruki šampion i bivši osvajač takmičenja u brzom šutiranju trojki prikazao je da uprkos povredama koje su uticale na pokretljivost i brzinu, "meka" ruka je i dalje prisutna.

Klej je rekorder sa 14 trojki na jednoj utakmici. Ispod su Stef Kari i Zek Lavin sa 13, a u grupi od 12 bek Voriorsa se pridružuje Kobiju Brajantu, Donjelu Maršalu, Kariju i Lavinu. 

Sledio ga je Džordan Pul sa 21 poenom i 12 asitencija, Endru Vigins je dao 18 poena. 

Kod poraženih je najefikasniji bio Šej Gildžes-Aleksander sa 20 poena. Eron Vigins je drugi na listi strelaca tandera sa 19, treći Tre Men sa 18 poena.

Dalas je uspeo da u izostanku Luke Dončića i dočekivanju Kajrija Irvinga pobedi Jutu džez 124:111. Gosti iz Teksasa gubili su u prvoj deonici 15 poena razlike, ali su uspeli u drugom poluvremenu da se vrate i trijumfuju.

Neočekivani glavni junaci Maveriksa su Džoš Grin i Džejden Hardi, koji su ubacili po 29 poena. Sigurno su ovo partije karijere obe igrača. Tim Hardavej Džunior ih je sledio sa 17 poena.

Džordan Klarkson je bio najefikasniji kod Džeza sa 26 poena, ol-star Lauri Markanen je ubacio 19 poena.

 

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike