Jokić za RTS: Zadovoljan sam kako smo igrali ovaj meč

Nikola Jokić završio je meč sa dabl-dablom od 23 poena uz 13 skokova. Centar Denvera ponovo je bio skroman.

„Teška utakmica kao i svaka do sada, ali ipak mislim da smo je kontrolisali većim delom osim u situacijama kada su oni imali nalete u serijama. Na sreću uspeli smo to da iskontrolišemo, način na koji smo igrali bio je dobar, ja sam zadovoljan“, odgovorio je Jokić na pitanje dopisnika RTS-a iz Čikaga Aleksandra Žigića.

Centar Denvera zna da ekipa ne sme da se opušta.

„Ostaje nam još jedna utakmica koju treba da dobijemo. Mi smo bili u situaciji u kojoj su oni sada, tako da znamo koji im je mentalni sklop, znamo kako se osećaju, mi se nećemo se opuštati“ zaključio je Jokić. 

Reprezentativac Srbije je u nastavku konferencije na pitanje o kontroli igre Džamala Marija kad je on bio na klupi zbog pet faulova istakao da je plejmejker tima lider Denvera.

 „Da, naravno, mislim da tako vidite stasavanje u njemu, mislim da je bio odličan danas. Da, šutirao je pet od 17 iz igre, ali nekad promašujete, nekad ubacujete, sve u svemu on je naš lider i mi ga pratimo“, rekao je Jokić.

Nikola je pohvalio svoje saigrače Erona Gordona i Brusa Brauna.

 „Gordon ima svojevrsnu ulogu, on se žrtvuje zato je dobar saigrač i zato je dobio ovu utakmicu danas. Bio je naš najbolji košarkaš na terenu danas, možda ne dobija pažnju koju zaslužuje, ali mi u timu znamo koliko nam on znači“, zaključio je najbolji košarkaš sveta.

„Braun je imao neverovatno veče, bio je agresivan pogotovo u poslednjoj deonici. Kada je šutnuo onu trojku sa korakom unazad hteo sam da ga udarim, ali je ubacio pa sam bio srećan. On brzo uči i prihvata i to je jedna od najboljih stvari kod njega, a uz to se ne plaši pritiska“, rekao je Jokić o saigraču koji jeodigrao dobru odbranu u poslednjoj deonici, a meč završio sa 21 poenom.

(RTS)


Ostavite komentar