Jokić i dalje vodi u MVP trci, Dončić „preskočio“ Embida

Košarkaš Denvera Nikola Jokić predvodi trku za najkorisnijeg igrača regularnog dela NBA sezone.

Srpski centar zadržao je prvu poziciju u odnosu na prethodnu listu, dok je do promene došlo na drugoj poziciji – Luka Dončić preskočio je prošlogodišnjeg laureata Džoela Embida.

Jokić i ove sezone igra u vrhunskoj formi, u prvih 11 utakmica Denvera (učinak 9-2) prosečno beleži 30 poena, 13.9 skokova i 8. asistencije i među prvih pet je u ligi u sve tri statističke kategorije.

Nagetse očekuje turneja od pet utakmica van „Bol arene“, a Jokić je u svih 11 utakmica u sezoni postizao više od 20 poena i hvatao više od 15 lopti, a u poslednje četiri uztakmice ubacivao je više od 30 poena.

Jokić je dva puta u karijeri osvajao nagradu za najkorisnijeg igrača NBA regularne sezone, da bi prošle sezone u tesnoj trci završio kao drugi iza Embida.

Luka Dončić je na drugoj poziciji u MVP trci, a slovenačkom košarkašu potreban je još jedan tripl-dabl kako bi se izjednačio sa Lerijem Berdom na devetom mestu večne liste.

Prošlogodišnji dobitnik nagrade MVP Džoel Embid skliznuo je na treće mesto, čemu su doprineli porazi od Bostona i Indijane u poslednja dva meča Siksersa.

Centar Filadelfije u ponedeljak je izabran za igrača nedelje na Istoku, što je 12. put da novopečeni reprezentativac SAD dobija takvo priznanje.

Na četvrtom mestu liste nalazi se Džejson Tejtum, dok su iza njeg Šej Gildžus-Aleksander, Entoni Edvards, Tajris Halibarton, Tajris Meksi, Bem Adebajo i Domantas Sabonis.

(RTS)


Ostavite komentar