Igrači Zvezde se nakon prekida vratili na parket, crno-beli se nisu pojavili

Drugi meč finala plej-ofa KLS Super lige Srbije između Partizana i Crvene zvezde prekinut je u trećoj deonici zbog uvreda i pogrdnog skandiranja navijača crno-belih. U trenutku prekida Partizan je vodio sa 57:45.

Igrači i stručni štab Crvene zvezde, kao i sudije, povukli su se sa terena, sve dok nije doneta odluka da se se dvorana isprazni.

Košarkaši Partizana i članovi stručnog štaba, na čelu sa Željkom Obradovićem, dugo su nakon prekida ostali na terenu, pre nego što su pozdravili navijače i otišli u svlačionicu.

Iako je prvobitna informacija bila da će meč biti nastavljen u novom terminu, sat i po vremena nakon što je finale prekinuto, kada su navijači Partizana napustili tribine „Beogradske arene“, crveno-beli su se vratili na parket.

Ipak, igrači Partizana, od kojih su mnogi već krenuli kućama, odbili su da igraju bez prisustva publike i nisu se vratili na teren.

Sudije su sačekale da istekne vreme za ponovno zagrevanje i posle 15 minuta konstatovale da domaći nisu na parketu, pa je utakmica završena.

Još uvek nije poznat konačan ishod finalne serije, ali se očekuje da će rukovodstvo KLS Super lige Srbije u četvrtak doneti odluku o narednim koracima.

(RTS)